Ingredienser
Rugbrødstarteletter- 200 g rugbrød
- 1 æg
- 2 spsk. raps- eller olivenolie
- 1 dl rygeost
- 200 g skyr
- 1 agurk
- 1 bundt radiser
- peber
- evt. lidt salt
- 1 håndfuld ærtespirer
- 1 bundt purløg
- 1 salathoved
- 3 tomater
Tilberedning
Ca. 16 stk.
Rugbrødstarteletter
Bryd brødet i mindre stykker. Findel brødet i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt æg og 1 spsk. olie og blend til en ensartet dej. Smør silikone- eller metalmuffinforme med lidt olie. Kom lidt vand på hænderne, og tryk dejen tyndt ud i formene. Bag tarteletterne ved 175 grader i 20-25 minutter. Tag dem forsigtigt ud af formene, og bag dem endnu 4-5 minutter i ovnen, så de bliver helt gennembagte. Lad dem køle af.
Sommersalat
Pisk rygeost sammen med skyr. Skær agurk og radiser i tynde skiver, og vend i dressingen. Smag til med peber og evt. salt.
Fordel sommersalaten i rugbrødstarteletterne lige inden servering. Pynt med ærtespirer. Drys med finthakket purløg og friskkværnet sort peber. Skyl og tør salaten, og bryd den i store stykker. Skær tomaterne i både. Bland salat og tomater og servér til tarteletterne.
TIP
Servér rugbrødstarteletterne som forret, eller brug dem på en buffet.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1100 kJ (270 kcal). Kulhydrat 34 g. Fedt 10 g, heraf mættet fedt 1 g
Ude og Hjemme, uge 20, 2017
Ude og Hjemme